Auteur Topic: Wat is ADA Cardano coin?  (gelezen 360 keer)

Beginner

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 40
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Wat is ADA Cardano coin?
« Gepost op: oktober 13, 2017, 08:36:07 pm »
Ada coin, CARDANO (ADA), Cardano bestaat uit een blokketen met een veilig protocol die over verschillende lagen opereert. Het is belangrijk om de transacties te scheiden van de slimme contracten en deze niet samen te smelten zoals dit wel gebeurt bij Ethereum (ETH). Bekijk ook de onderstaan video Wat is Cardano en hoe werkt? Alles wordt stap voor stap uitgelegd.

Cardano uitermate geschikt voor Bitcoin
Bitcoin zal het Rootstock smart contract platform kunnen gebruiken via sidechains, maar dit veronderstelt het gebruik van andere technologische partner en ook een eigen token. Cardano heeft alles gewoon geïntegreerd. Als zodanig is er ook een specifieke protocol (Cardano Settlement Layer (CSL)) voor het verwerken van transacties met de werking van een interne cryptocurrency (ADA). Vervolgens is er een aparte laag met een protocol voor het programmeren, verwerken en uitvoeren van slimme contracten: Cardano Computation Layer (CCL).

Op de video hierboven zie je Charles Hoskinson spreken over Cardano, tevens de CEO van ADA cryptomunt. Hij is een Colorado technologie ondernemer en wiskundige hoogleraar. Hij studeerde de Metropolitan State University of Denver en University of Colorado in Boulder aan om Analytische Number Theory te bestuderen voordat hij in cryptografie ging via de blootstelling van de industrie.

Zijn professionele ervaring omvat het oprichten van drie Cryptocurrency-gerelateerde opstart- Invictus Innovations, Ethereum en IOHK- en een verscheidenheid aan kleurrijke posities in de publieke en private sector. Hij was de oprichter van de Onderwijscommissie van de Bitcoin Foundation en heeft in september 2013 de Cryptocurrency Research Group opgericht.

Zijn huidige projecten richten zich op opleiding van cryptocurrency onderwerpen, evangelisatie van decentralisatie en het maken van cryptografische tools gemakkelijker te gebruiken voor de mainstream.

Cardano heeft gekeken naar de verschillende Proof-of-Work en Proof-of-Stake algoritme en heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek een eigen Proof-of-Stake algoritme ontwikkeld die zich kan meten met Bitcoin’s superieure PoW protocol: Ourobos.

bronnen
https://iohk.io/projects/cardano/
https://www.bestebank.org/blockchain/cardano/
https://twitter.com/iohk_charles