Auteur Topic: Wat is een Smart Contract Blockchain?  (gelezen 39 keer)

Maartje

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 32
 • Karma: +0/-0
  • Bekijk profiel
Wat is een Smart Contract Blockchain?
« Gepost op: oktober 19, 2017, 09:19:23 pm »
Smart contracts zijn slimme overeenkomsten en is een geprogrammeerde overeenkomst die is opgesteld is in een programmeertaal en vastgelegd is in een blockchain. Het werkt zonder de tussenpartijen van derde partijen zoals banken en notarissen. Het is een geschreven programma dat wordt uitgevoerd door een decentraal computing netwerk dat automatisch en zelfstandig zijn werk doet op basis van de opgestelde (geprogrammeerde) regels en afspraken. Een smart contract werkt als een transactie protocol die de termen van het contract uitvoert en door alle nodes in het decentrale netwerk worden gevolgd. De transactieverwerking verloopt automatisch met behulp van de gebruikte blockchain en de benogide crypto-equity. De deelnemers van deze overeenkomst kunnen de werking niet meer kunnen manipuleren of veranderen.

Alles is cryptografisch en algoritmisch bepaald en in onveranderbaar digitaal graniet (de blockchain) ingegrift. In feite is de programmeercode van de smart contract de essentie van crypto-equity. Wanneer je met een cryptocurrency geen smart contracts kunt programmeren, dan is het geen crypto-equity, maar gewoon een cryptocurrency.

uitleg smart contracts door middel van een video handleiding:Wanneer we het hebben over programmeerbaar geld van een programmeerbare blokketen, dan hebben we het over crypto-equity. Alles kun programmeren basis van smart contracts en er complete p2p markten voor ontwikkelen: effecten, testamenten, derivaten, obligaties, leningen, eigendomsbewijzen, schuldbewijzen, ruilcontracten zoals de Amotic Swaps etc. Het is dan belangrijk dat alle objecten waar naar gerefereerd worden binnen de overeenkomst goed zijn gedefinieerd als digitale representaties. De meest bekende namen van crypto-equity waar je makkelijk slimme contracten kunt opzetten zijn Bitcoin met behulp van Rootstock, Ethereum, Bitshares, Ripple en NXT.

Vooral het programmeren van smart contracts binnen Ethereum is eenvoudig onder de knie te krijgen met een goede Ethereum programmeer cursus. Hieronder leggen ze je uit hoe je een ethereum smart contract zelf kunt maken.bron https://www.bestebank.org/blockchain/smart-contract/


Harm-Jan

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 4
 • Karma: +0/-0
  • Bekijk profiel
Re: Wat is een Smart Contract Blockchain?
« Reactie #1 Gepost op: oktober 22, 2017, 08:29:15 am »
Een Smart Contract is de toekomst, geen notaris of tussenpartij meer nodig.