Auteur Topic: Wat is cryptocurrency?  (gelezen 46 keer)

Maartje

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 32
  • Karma: +0/-0
    • Bekijk profiel
Wat is cryptocurrency?
« Gepost op: november 10, 2017, 05:47:16 pm »
Wat is cryptocurrency?

Verbergen
Een cryptocurrency is een vorm van digitaal activum, gecreëerd door een combinatie van codering en peer-to-peer-netwerken.

Bitcoin, de eerste en grootste cryptocurrency, maakt deel uit van een gedecentraliseerd betalingsnetwerk. Als u een bitcoin bezit, bestuurt u een geheime digitale sleutel die u kunt gebruiken om aan iedereen in het netwerk aan te tonen dat een bepaalde hoeveelheid bitcoin van u is.

Als je die bitcoin uitgeeft, vertel je aan het hele netwerk dat je de eigendom ervan hebt overgedragen en gebruik je dezelfde sleutel om te bewijzen dat je de waarheid spreekt. In de loop van de tijd wordt de geschiedenis van al die transacties een blijvend record van wie wat bezit: dat record wordt de blockchain genoemd.

Na de oprichting van bitcoin in 2009, probeerden een aantal andere cryptocurrencies het succes te repliceren, maar de gratis openbare code in te nemen en aan te passen voor verschillende doeleinden.

Sommige, zoals Filecoin, hebben een zeer gedefinieerd doel. Het doel is om een ​​soort gedecentraliseerd bestandsopslagsysteem te produceren: naast het gewoon vertellen van het netwerk dat je enkele Filecoins hebt, kun je het netwerk vertellen om versleutelde gegevens op te slaan en Filecoins te betalen aan iedereen die het op hun computer opslaat.

Anderen zijn vager. Ethereum, met behulp van het Ether-token, is nu de op één na grootste cryptocurrency na bitcoin en is in wezen een cryptocurrency voor het maken van cryptocurrencies. Gebruikers kunnen "slimme contracten" schrijven, wat in feite programma's zijn die op de computer van elke gebruiker van het netwerk kunnen worden uitgevoerd als ze genoeg Ether ontvangen hebben.

Natuurlijk is het doel voor velen secundair. Het enige echt belangrijke is dat de waarde van een Ethertoken in 2017 met 2.500% is gestegen, wat betekent dat sommigen hopen op de trein te springen en rijk te worden. Bubble of boem? Dat is de vraag van $ 28 miljard.

Wat is CryptocurrencyMeer weten over digitale valuta, zoals het kopen, verkopen en investeren ervan? Ga naar de site CoinGids.nl daar is heel veel informatie te vinden over dit onderwerp.