Auteur Topic: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)  (gelezen 1655 keer)

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #15 Gepost op: september 21, 2017, 01:31:27 pm »
Het e-Gulden oeruschild is sinds maandag (19 sep) 17:00 aktief. Bittrex en andere beuzen zijn geinformeert dat 6 confirmations een e-Gulden transactie absoluut veilig maakt. Alle poorten staan open.

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #16 Gepost op: september 22, 2017, 01:07:07 pm »
Verdien tot wel 1100 Gulden (EFL) met niets doen.

Campagnepagina: https://e-gulden.org/index.php/campagne_oeruschild

Let op; Ook hier een paar spreekfoutjes, zoals een een verwarring tussen e-Gulden en Gulden op 12:01

Een stuke advies van een specialist:
« Laatst bewerkt op: september 22, 2017, 01:09:15 pm door Bitwise »

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #17 Gepost op: september 23, 2017, 01:24:12 pm »
Ik heb een PM gestuurd naar de admin maar op heden nog geen reactie terug gehad met de vraag of ze dit topic wilden verwijderen, veder vind ik het goed dat efl een apart gedeelte krijgt maar niet in Gulden!

Misschien de boardnaam veranderen in Guldens?

Nee niet veranderen gewoon een apart iets voor efl Gulden is Gulden geen EFL

Beste Guldenpagina, 

Leg me nou eens uit waarom e-Gulden minder Gulden is dan wat jij Gulden noemt. e-Gulden is juist meer, of laten we zeggen een nieuwe generatie: De electronische Gulden. Gulden is geen naam. Het is een woord uit het woordenboek. Het is wel een benaming die door de Nederlandse bank is gebruikt, maar dan afgeleid van gulden florijn. Daar komt ook het door e-Gulden gebruikte valuta-teken ƒ vandaan, of zoals in het e-Gulden logo :
.
Terwijl de e-Gulden blockchain sinds maart 2014 onveranderd gerepresenteerd werd met de term e-Gulden schiep Guldencoin een maand later lichtelijk verwarring. Maar ok, twee, op de Nederlandfse markt gerichte blockchains kunnen zich qua "kleur" en geldhoeveelheid en andere eigenheden van elkaar onderscheiden. Vindt je het zelf ook niet "not done" om dan in september 2015 de situatie nog onduidelijker te maken door dat beetje eigenheid dat de term "guldencoin" had te schrappen?

Alle gulden-soorten juist onder een board bijeen te brengen en daar de eigenheden te beschrijven dan schept dat alleen maar duidelijkheid. Gulden is gewoon een synoniem voor Gouden munt. In de volksmond is dat de valuta die lange tijd in Nederland gevoerd is. Als twee blockchain oprichters hun chain opdragen aan de Nederlandse economie dan zijn ze daar vrij zijn. Als je de NAAM gulden wilt claimen moet je bij het BOIP zijn (Benelux Office voor Intellectial Property). Daar zul je snel van de koude kermis thuis komen.

Kortom, hou op met deze kinderachtigheid en kom op voor wat je waard bent in plaats van te suggereren dat je Gulden als naam in pacht hebt. Dat is niet zo.

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #18 Gepost op: september 23, 2017, 05:19:24 pm »
Waarom mag Gulden niet Gulden heten
Gulden is geen naam zoals ik aangaf. Het is geen merknaam en geen handelsnaam. Je kunt een naam claimen als je dat als merk geregistreerd hebt. Ik heb je al op weg geholpen naar BIOP. Als je het niet van me wilt aannemen vraag het dan een professional. Van mij mag je die naam gebruiken, alleen niet het alleenrecht claimen. Dat doe je wel en daarmee ben je in overtreding.

er is gewoon slim in gespeeld
Dat is jouw mening. Ik noem het "extra verwarring gezaaid"

in de naam ben je het er niet mee eens jammer dan,
Klinkt als "Lekker puh". Kinderachtig, onprofessioneel. 

maar hou er hier even mee op het begint vervelend te worden!
Klinkt als "ik heb de grootste". Primitief.

Ik zeg niet dat de 1 meer is dan de ander,
Wie zegt dat wel. Niemand toch. Waarom haal je dat dan aan?

maar e-gulden hoort hier niet
Je valt in herhaling. Ik heb een aantal keer uitgelegd waarom wel. Ik hoor van jou geen argumenten.

dat schept verwarring, lekker een eigen deel voor efl vind ik prima!
Nu zeg je het weer. Nogmaals, verzwijgen dat er een tweede gulden is, die feitelijk de eerste was, raakt aan oplichting. Je geeft dan geen eerlijke voorlichting.
Hou me ten goede, ik reageer alleen op wat je zegt. Als je zegt dat ik verwarring zaai door te melden dat e-Gulden ook een gulden is dan verdraai je de feiten. Er is verwarring doordat er twee blockchains zijn die gerepresenteerd worden met het woord Gulden en die zich allebei op Nederland richten. Het is echt zo dat die twee in elkaars vaarwater zitten.

Wees dan op zijn minst oprecht en meldt dat er twee zijn en leg uit wat de verschillen zijn, waarom er gekozen is om met de naam Guldencoin op de markt te komen als tweede gulden en waarom extra onduidelijkheid is geschapen door het woord gulden te gebruiken, alsof het een merk is terwijl het dat niet is.

Zoals ik  eerder aangaf de naam Gulden mag iedereen vrij gebruiken en is ook niet te registreren, dus dat hoefje mij niet meer te vertellen, dat is bij de naams verandering al eens geprobeerd en uitgezocht
Nou zeg je bijna zelf, alleen je maakt een foutje.  Het woord Gulden mag iedereen vrij gebruiken. Daar gaat het hier juist om. Je kunt die naam Gulden niet claimen. Wat is er slim aan als je dat toch suggereert.

Lol kinderachtig, het is JOU MENING en dit is die van mij.
Volgens mij vindt je het helemaal niet zo leuk. Meningen zijn subjectief. Als je je mening niet kunt beargumenteren kan een ander hem niet beoordelen. Als je er dan toch prat op gaat is juist dat onvolwassen.

Waarom ik zo doe? e-gulden moet eens stoppen met deze kinderachtige spelletjes, doen we ook niet bij jullie! Word eens volwassen!
Leg deze zin eens voor aan een willekeurige volwassene.

Ik kan heel wat argumenten op noemen waarom ik efl niet hier wil hebben, ik heb een lange tijd efl gehad, maar alles omgezet naar GULDEN.

Kom op met die argumenten man!  We zijn allemaal open oor, want nu gaat het komen...

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #19 Gepost op: september 24, 2017, 12:25:20 pm »
Ok,  now we are talking. Ik moet er wel even voor gaan zitten.

Ik kan je best vertellen waarom ik mijn efl verkocht heb.

1 50% premine er is geprobeerd te verkopen via litebit is gelukt maar niet alles (daarom heeft litebit efl er af gehaald), toen moest het onder de stichting de rest van de coins.
Ik ga ervan uit dat je geen inzicht hebt in de administratie van Litebit. Die zou dat nooit met buitenstaanders delen, dus je zegt iets wat je niet weet. Bovendien klopt het niet.
Wat wel bekend is is dat de e-Gulden oprichters de oprichting van de e-Gulden, de marketing eromheen, ontwikkeling van de app, opbouw website hebben gefinancierd met 50% van de premine.
Zoals je weet is de route van cryptogeld in de blockchain goed te volgen. Dat heeft een groep e-Guldencommunityleden, die er net als jij in een vroeg stadium vertrouwen in hadden, nauwlettend gedaan en er is geconstateerd dat ongeveer 50% van de premine op Bittrex is terecht gekomen. Niet op Litebit. De community heeft heel hard geroepen dat dat diende te stoppen omdat beloofd was dat de premine aan zoveel mogelijk Nederlanders uitgedeeld zou worden.  Daar hebben de oprichters naar geluisterd en zij hebben voorgesteld dat, als er uit de community een stichting opgericht zou worden, daar de overgebleven 50% premine naar toe gestort zou worden. Precies dat is er gebeurd en sindsdien heeft de stichting tot acht cijfers achter de komma een premine boekhouding op haar website gepubliceerd.
Je zou kunnen zeggen dat de oprichters nooit die premine hadden mogen gebruiken voor ontwikkeling en promotie, maar het was een groep studenten. Ontwikkeling en promotie is duur en er was tijdsdruk (een tweede gulden in aantocht?).

Maar dan nu even naar Guldencoin(NLG). Die kwam een maand later met een exacte kopie de markt op zetten alleen niet met 21 Miljoen munten, mar met een kleine 2 Miljard en nu in de verwarring meeliftend met de marketing inspanningen van e-Gulden; Op kosten dus van de e-Gulden communityleden want uiteindelijk hebben zij die marketinginspanningen betaald door e-Gulden op Bittrex te kopen. En wat deden de Guldencoin(NLG) oprichters en hun aanhang? Die gingen de e-Gulden stichting zwart maken. Volledig onterecht en ongegrond, maar het is nu eenmaal makkelijker om iets stuk te maken dan om iets op te bouwen. Daar zijn ze anno 2017 dus nog mee bezig. En moet eens kijken hoeveel moeite het kost om één ongegronde regel van jou recht te zetten.

Daar komt nog iets bij:
Ook Guldencoin (NLG) had in haar kopieergedrag een premine uitgeloofd om uit te delen aan zoveel mogelijk Nederlanders. 170 Miljoen wel te verstaan. Op dit moment is daarvan iedere vorm van boekhouding verdwenen. Dat de e-Gulden community die boekhouding wel met argus-ogen volgt zal je niet raar vinden. Als je erom vraagt zal ik het met je delen. De conclusie is wel dat er momenteel 90 Miljoen van die premine is verdwenen. En die is niet uitgedeeld aan zoveel mogelijk Nederlanders kan ik je erbij vertellen, terwijl dat wel was beloofd.  Precies waar de Guldencoin oprichters en aangang e-Gulden van betichten. De e-Gulden stichting heeft nog nooit een cent van de premine aan zichtzelf besteed en sluit zichzelf bij iedere cammpagne uit.

90 Miljoen guldencoin (NL) is bij mij 53% van de premine, besteedt aan marketing en ontwikkeling.  Precies waar je e-Gulden van beticht en reden nummer 1 waarom je naar Guldencoin(NLG) bent overgestapt.

2 er zijn nooit geen updates of bijna geen, en als iemand er naar vraagt waarom dat is word er niet naar geluisterd.
Guldenpagina. Dat is niet waar en zeer unfair. Eerst de reden waarom jou ene regeltje unfair is. Op de eerste plaats zat de e-Gulden community en stichting met een erfenis en moest zich in de overgeleverde software inwerken, de hoofden en ontwikkel-ideeen één richting op zien te krijgen. De stichting heeft alle communicatiekanalen open gezet en heeft zo goed mogelijk geluisterd. Alle inzichten en conclusies zijn met iedereen gedeeld. Als je kijkt naar https://e-gulden.org/index.php/communicatie en https://e-gulden.org/index.php/nieuwsbrieven dan is dat redelijk indrukwekkend te noemen. voor een team dat het moest doen ZONDER budget, puur op basis van vrijwilligheid  en de premine als heilig beschouwend.

Verder is jouw kleine regeltje niet waar. Het is open en bloot op Github te zien: https://github.com/Electronic-Gulden-Foundation/egulden  Deze ontwikkelingen zijn niet afkomstig van de oorspronkelijke e-Guldenontwikkelaars, maar van ontwikkelaars uit de e-Gulden community die hun tijd vrijwillig ter beschikking hebben gesteld. Wat zij hebben gepresteerd is zelfs wereldschokkend. Niet qua marketing, want we moeten nog maar zien wie het te horen krijgt, maar wel kwa techniek. Terwijl guldencoin ruim een jaar geleden door een 51% aanval is lamgelegd en iedere Altcoin met ditzelfde probleem worstelt, is dat met de huidige versie van e-Gulden onmogelijk gemaakt. Het e-Gulden netwerk is extreem stabiel ten opzichte van andere munten, hetgeen wil zeggen dat er slechts kleine schommelingen zijn rond de gemiddelde bloktijd van twee minuten. En last but not least behoort de noodzaak tot het optuigen van energieverslindende minerparken tot het verleden.

Het is dus niet alleen niet waar wat je zegt, maar de waarheid is precies het tegenovergestelde.

3 Gulden promoten naar waar je zelf voorstaat of vind, vind ik niet kunnen, of het nieuws er bij halen en dan vergelijken met efl
Je derde regel is wel zo krom dat ik je zou willen vragen om die nog eens te herformuleren, totdat je degene die toevallig naast je staat ook begrijp wat er staat.

4 vragen worden met hele verhalen beantwoord terwijl het veel korter en makkelijker kan
Ok, ik zal het even kort houden:  Dus dit is reden 4 waarom je EFL hebt verkocht!

5 Er zijn een paar mensen bij efl die Gulden steeds onderuit halen of dingen denken te weten over Gulden die niet waar zijn
Waar? Wanneer? Wie? Wat? Je zegt helemaal niets. Het lijkt me ook geen reden waarom je naar Guldencoun (NLG) bent overgestapt.

6 Iemand van efl community zit al maanden te trollen op bitcointalk, Gulden onderuit te halen
Je bent duidelijk door je argumenten heen waarom je van EFL naar NLG bent overgestapt. Dat is iets dat, maar ik aanneem, een jaar of drie geleden is gebeurd terwijl je het hier over de laatste maanden hebt. Als je ons verteld waar en door wie dat gebeurt dan kunnen we ons oordeel vellen. Jouw kwalificatie trollen zou best eens niet correct kunnen zijn, maar hou me ten goede.

7 ik heb al een paar keer gevraagd of ze willen stoppen met punt 5 maar ze gaan maar door. Zie je Gulden dat wel eens doen? Nee! Ik vind het kinderachtig
Nu herhaal je punt 5 (en wat mij betreft punt 6) die zelfs helemaal niet in dit rijtje thuishoren.

Mijn argument waarom e-gulden een eigen board moet hebben, ik vind dat elke coin zijn eigen weg moet gaan ook kwa ontwikkelingen, dus een litecoin zou niet in een bitcoin topic passen omdat het een eigen coin en  project is en zo zie ik het bij alle coins, een admin zou wel een apart gedeelte kunnen maken voor een coin om er toch over te kunnen praten maar niet alle coins doen dat.
Man, man. Dit is toch geen punt dat thuishoort in een argumentenlijst met betrekking tot "Ik kan je best vertellen waarom ik mijn efl verkocht heb." Open een nieuw topic dan gaan we daar wel verder over debatteren.

Veder wens ik e-gulden alle geluk van de wereld met hun coin en projects, dit zal ook mijn laatste post zijn over dit onderwerp ben er klaar mee!
Ik kan met alle wil van de wereld niet begrijpen dat dit de opstelling van een woordvoerder van Guldencoin(NLG) kan zijn. We hebben het hier over cryptocurrencyclub.nl en de moeite die je wilt steken in het verdedigen van je standpunt op dit medium. Maar als je hier op reageert dan hou je je niet aan je woord.  Je zet jezelf aardig klem.

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #20 Gepost op: september 24, 2017, 09:49:04 pm »
Ik weet het 100% zeker van litebit omdat ik met iemand van litebit in een chat zit en die heeft me dat zelf verteld

Om het even recht te zetten, Gulden heet Gulden geen Guldencoin!

Veder ben ik hier klaar mee

Dat had je al gezegd, maar als jij het zegt...   We zullen het zien.

Bernard

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 4
 • Karma: +0/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #21 Gepost op: september 24, 2017, 11:56:32 pm »
Ik kan je best vertellen waarom ik mijn efl verkocht heb.

Hoe kan ik deze munten weer inwisselen voor euro's, weet u dit?

Anna

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 9
 • Karma: +0/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #22 Gepost op: september 25, 2017, 06:43:36 am »
Gulden of guldencoin, het betekent toch allemaal hetzelde :)

De Nederlandse digitale Gulden.. klinkt wel leuk. Waar kan ik deze kopen?

Mvg, Anna

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #23 Gepost op: september 25, 2017, 02:54:55 pm »
Gulden of guldencoin, het betekent toch allemaal hetzelde :)

De Nederlandse digitale Gulden.. klinkt wel leuk. Waar kan ik deze kopen?

Mvg, Anna

Was het maar waar Anna dat het allemaal hetzelfde betekende. Een voorbeeldje:

Gulden(coin) [NLG] gaat naar 1,7 Miljard munten ooit en zit op 450 Miljoen; met constante inflate.
e-Gulden [EFL] gaat naar 21 Miljoen ooit en zit op 20,5 Miljoen; snel afnemende inflatie.

Wie is hier de gulden en wie de cent?


E-gulden kun je kopen op
EFL: https://efl.nl
Bittrex: https://Bittrex.com
Cryptopia: https://www.cryptopia.co.nz/Exchange?market=EFL_BTC
Novaexchange: https://novaexchange.com/market/BTC_EFL/
« Laatst bewerkt op: september 25, 2017, 02:59:43 pm door Bitwise »

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #24 Gepost op: september 25, 2017, 11:08:12 pm »
Gulden of guldencoin, het betekent toch allemaal hetzelde :)

De Nederlandse digitale Gulden.. klinkt wel leuk. Waar kan ik deze kopen?

Mvg, Anna

Was het maar waar Anna dat het allemaal hetzelfde betekende. Een voorbeeldje:

Gulden(coin) [NLG] gaat naar 1,7 Miljard munten ooit en zit op 450 Miljoen; met constante inflate.
e-Gulden [EFL] gaat naar 21 Miljoen ooit en zit op 20,5 Miljoen; snel afnemende inflatie.

Wie is hier de gulden en wie de cent?


E-gulden kun je kopen op
EFL: https://efl.nl
Bittrex: https://Bittrex.com
Cryptopia: https://www.cryptopia.co.nz/Exchange?market=EFL_BTC
Novaexchange: https://novaexchange.com/market/BTC_EFL/

Hoeveel keer moet ik zeggen dat Gulden Gulden heet en niet met coin er achter of blijf je kinderachtig doen?

Lol 1.7miljard gulden  ;D waar heb je die onzin vandaan

E-gulden kun je bij bijna geen winkels mee betalen
Gulden kun je al bij bijna 100 winkels mee betalen en voor zie ik ook een mooie toekomst

E-gulden dev heeft bijna 50% van alle coins in handen van efl, niet eerlijk toch?

Gulden was trouwens weer mooi in het nieuws

Het gaat goed met de gulden!
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/het-gaat-goed-met-de-gulden

De gulden is terug, maar nu virtueel
http://www.nporadio1.nl/homepage/5939-het-gaat-goed-met-de-gulden

En 1 van de grootste webshops van Nederland accepteert Gulden http://www.deonlinedrogist.nl

Bekende troltechniek: Niet ingaan op de inhoud. Deze post heet "Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)"

Anna dacht dat het allemaal hetzelfde was, ik geef aan dat dat niet zo is en jij walst er overheen met Gulden(coin) propaganda.

Vertel eens guldenpagina: Hoeveel guldens zijn het wel als 1,7 Miljard dan zo'n grote onzin is? De trol mocht eens met zijn billen bloot gaan. Wel een antwoord graag.

e-Gulden-dev 50%? Weer een roddel en weer 50%. Heb je wel eens van fungibility gehoord? Dat is een eigenschap van cryptogeld. De ene munt kun je niet van de ander onderscheiden.
Op het moment dat hij bij jou in je bezit is weet niemand dat jij hem bezit behalve degene die ze aan jou verkocht heeft of totdat jij dat prijs geeft. Omdat transacties peer to peer zijn weet alleen de ontvanger dat jij ze bezat en jij dat hij ze bezit. Op het moment dat de ontvanger ze spendeert ben jij het spoor bijster. Maar goed, we dwalen af. Het ging hier om EFL versus NLG en wat dat betreft zijn ze gelijk.

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #25 Gepost op: september 26, 2017, 01:08:02 pm »
Het zijn er uiteindelijk maar 1680m Gulden
Ik noemde 1,7 Miljard en moet je dan eens kijken naar je reaktie: "Lol 1.7miljard gulden  ;D waar heb je die onzin vandaan"
Blijkt het 1,68 Miljard te zijn. Je maakt je belachlijk.

Dat ik niet op e-gulden(scam) in ga is omdat dit topic verkeerd geplaatst is, Gulden wil niets met e-gulden(scam) te maken hebben
Nog zo iets. Dit is nou de zoveelste keer dat je zegt dat je er niet op in gaat, maar je blijft er keer op keer wel doen.

Die 50% premine van e-gulden(scam) kun je niet goed praten
Dat heb ik uitvoerig gedaan en zal niet in herhaling vallen: http://forum.cryptocurrencyclub.nl/index.php/topic,130.msg355.html#msg355

Ik heb nog nooit iemand zo dom zien doen, HET IS GULDEN zonder coin er achter! kun je niet lezen of ben je blind?
Het is Gulden(coin) voor de duidelijkheid van mijn lezers. Er zijn blijkbaar meerdere guldens, dus zul je iets duidelijker moeten zijn dan alleen Gulden noemen. Het feit dat jij dat niet doet valt bij mij in een categorie die ik liever niet noem maar scam zou daar wel bij passen.  Als je niet wilt dat ik je (Scam)guldenpagina noem hou daar dan zelf minstens ook mee op.

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #26 Gepost op: oktober 04, 2017, 04:29:13 pm »
Het zijn er uiteindelijk maar 1680m Gulden
Ik noemde 1,7 Miljard en moet je dan eens kijken naar je reaktie: "Lol 1.7miljard gulden  ;D waar heb je die onzin vandaan"
Blijkt het 1,68 Miljard te zijn. Je maakt je belachlijk.

Dat ik niet op e-gulden(scam) in ga is omdat dit topic verkeerd geplaatst is, Gulden wil niets met e-gulden(scam) te maken hebben
Nog zo iets. Dit is nou de zoveelste keer dat je zegt dat je er niet op in gaat, maar je blijft er keer op keer wel doen.

Die 50% premine van e-gulden(scam) kun je niet goed praten
Dat heb ik uitvoerig gedaan en zal niet in herhaling vallen: http://forum.cryptocurrencyclub.nl/index.php/topic,130.msg355.html#msg355

Ik heb nog nooit iemand zo dom zien doen, HET IS GULDEN zonder coin er achter! kun je niet lezen of ben je blind?
Het is Gulden(coin) voor de duidelijkheid van mijn lezers. Er zijn blijkbaar meerdere guldens, dus zul je iets duidelijker moeten zijn dan alleen Gulden noemen. Het feit dat jij dat niet doet valt bij mij in een categorie die ik liever niet noem maar scam zou daar wel bij passen.  Als je niet wilt dat ik je (Scam)guldenpagina noem hou daar dan zelf minstens ook mee op.

Wie zwijgt stemt toe, mag hier toch wel geconcludeerd worden.

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
e-Gulden campagne razend succesvol; Verdien mee!
« Reactie #27 Gepost op: oktober 04, 2017, 11:06:06 pm »
e-Gulden steekt bitcoin naar de kroon met het aantal corewallets in Nederland. Via een campagne waarin Nederlanders worden uitgenodigd om mee te doen illustreert het e-Gulden team het prille stadium waarin cryptogeld zich nog bevindt. De prijs van Bitcoin wordt vastgesteld op internationale beurzen, maar de echte werkvloer is het gebruik van de bitcoin corewallet. Een kleine 500 stuks Bitcoin wallets in Nederland. Met haar recente lancering van het Oeruschild heeft e-Gulden zoveel aandacht kunnen vestigen dat het aantal e-gulden corewallets momenteel die van Bitcoin evenaart. Het was ook niet alleen campagne voeren, maar vooral ook begeleiden van nieuwe gebruikers in de wereld van cryptogeld.

Meedoen kan altijd, maar nu is het campagnetijd: https://e-gulden.org/index.php/e-Gulden_oeruschild_verloop

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #28 Gepost op: oktober 15, 2017, 09:38:06 pm »
Hier mag een slotje op admin

Je bedoeld "slotje op jou"? Wat wel de moeite waard zou zijn is Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)  sticky on top te maken. Iedereen dient te weten dat er twee Guldens zijn.
Hoewel Gulden(coin) beter Cent genoemd zou moeten worden.

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: Attentie: Gulden(NLG) versus e-Gulden(EFL)
« Reactie #29 Gepost op: oktober 17, 2017, 08:46:17 am »
Je begint heel erg irritant te worden, maar ik hoop dat je dat zelf ook snapt! En nee ik reageer niet meer op jou berichten, berichten die vol met fouten zit daar ga ik geen energie in steken.

Ik wil alvast mijn excuses aanbieden voor de mensen die in de war raken de goede naam is Gulden. De foute naam is Gulden(coin)

Dit topic gaat over het verschil tussen de twee Guldens. Waarom zou daar een slotje op moeten? Als je iets te verbergen hebt kan ik me je motief voorstellen. Als je geen tegenargumenten hebt kan ik me ook de irritatie voorstellen.

Omgekeerd loopt Gulden(coin) te koop met POW2 terwijl dat er nog helemaal niet is. Je kunt dat dan moeilijk gebruiken als iets dat onderscheidend is. Ik had je wel uitgenodigd om er over te debatteren. Misschien een goede gelegenheid om aan te geven waar het in dit topic om gaat: het verschil tussen beide Guldens.

Wat mij betreft is POW2 een verfoeilijke hardfork. De zoveelste breuk met het verleden, zoals die er al diverse geweest zijn.
Neem liever een voorbeeld aan dat Bitcoin (core) waar je zo in mee lift. Beschouw een hardfork als het allerlaatste redmiddel, voor als je echt niet meer achter je uitgangspunten kunt en wil staan. Dan heb ik het dus nog helemaal niet over het functioneel ontwerp.

De reden voor POW2 verdient ook enige aandacht. Gulden is momenteel namelijk niet veilig genoeg. Dat wordt uitvoerig geïllustreerd: https://github.com/Gulden/gulden-official/raw/master/technical_documentation/Gulden_PoW2.pdf . Dat geldt overigens voor de gemiddelde ALTcoin. e-Gulden heeft dat opgelost en is daar redelijk uniek in.
« Laatst bewerkt op: oktober 17, 2017, 08:49:57 am door Bitwise »