Auteur Topic: China gaat cryptocurrency verbieden?  (gelezen 90 keer)

Bas

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 48
 • Karma: +0/-1
  • Bekijk profiel
China gaat cryptocurrency verbieden?
« Gepost op: september 13, 2017, 05:02:15 pm »
Cryptocurrency wel of niet verboden in China? De Chinese geruchtenmolen blijft draaien. Vorige week schreef BTCdirect al over geruchten dat China ICO’s gaat verbieden, nu is er een nieuw gerucht dat de ronde doet: China zal vermoedelijk de landelijke exchanges gaan sluiten. Dit betekent niet dat cryptocurrencies of het minen ervan verboden wordt, enkel dat de exchanges van het land zullen moeten stoppen met traden. Peer-to-peer traden op websites als localbitcoins.com blijft wel mogelijk.

Nieuwsbericht China verbiedt ICO's http://forum.cryptocurrencyclub.nl/index.php?topic=100.0

De afgelopen paar dagen komt er veel fake news voorbij uit China wat de onrust in de hand werkt, maar vanmorgen tweette Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, het volgende bericht:

“Looks like this time China finally banned Bitcoin exchanges. (Anonymous source I trust fully) There's only one response: JUST HODŁ 😁”

Kort daarop tweet hij:

“F this. I’m out. Banning myself from Twitter for 3 days. Tired of trying to do the right thing and get shat on. To tired of this.”

In de tussentijd zijn beide berichten verwijderd. Grote Chinese exchanges als Huobi, OKCoin en BTCC hebben ook nog geen officieel statement afgegeven. Even afwachten dus nog…

Bron BTCdirect Exchange

Bitwise

 • Jr. Member
 • **
 • Berichten: 76
 • Karma: +2/-0
  • Bekijk profiel
Re: China gaat cryptocurrency verbieden?
« Reactie #1 Gepost op: september 13, 2017, 07:36:21 pm »
Het is zo logisch als wat. De overheid verliest controle door de ontwikkelingen op het gebied van cryptogeld.
Zowel ICO als het oprichten van een nieuwe blockchain is een vorm van bijdrukken van geld zonder dat de waarde van dat geld vooraf vaststaat.

Het is geen valsmunterij omdat in dat geval geld wordt gekopiëerd, maar het effect is wel hetzelfde: Het officiële geld wordt minder waard omdat dat op de vrije markt wordt verkocht in ruil voor het nieuwe geld. Als iets wordt verkocht dan daalt de vrije marktwaarde daarvan en andersom.

De chinezen gaan nu dus, daar lijkt het tenminste op, de vrije marktwerking terugdringen door de handel ten opzichte van de Yuan moeilijk te maken. Het tegenwerken van de vrije markt is een gevoelig krachtenspel. Wat kun je allemaal verbieden zonder die markt zelf al te veel te beschadigen. Als ik me goed meen te herinneren is dat in het communistische verleden in China, Rusland (och vandaag in Venezuala) niet zo goed afgelopen. Wat de Chinezen zich ook zullen realiseren is dat het gevaar bestaat dat er geen markt tussen Yuan en Bitcoin nodig is. Zodra Bitcoin als betaalmiddel gaat fungeren is er geen Yuan meer nodig.

Maar hoe kom je dan aan die Bitcoins? Moeilijker in China! Maar als iets moeilijker te krijgen is betekent dat alleen maar dat de prijs hoger wordt. Ook dat begrijpt de overheid. Het probleem van ICO's ligt anders. Een ICO is gekoppeld aan een bedrijf en een bedrijf is erg gemakkelijk aan te pakken voor een overheid.

Anoniempje

 • Newbie
 • *
 • Berichten: 3
 • Karma: +0/-0
  • Bekijk profiel
Re: China gaat cryptocurrency verbieden?
« Reactie #2 Gepost op: september 13, 2017, 10:27:07 pm »
Het geeft nu nog grote koersschommelingen.. het Chinese nieuws, maar Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn niet te stoppen.

China kan wel Exchanges sluiten, dat schrikt misschien nu nog even wat af. Maar in de nabije toekomst.. komen steeds meer mensen er achter.. dat de overheid geen invloed kan uitoefenen op hun EIGEN portemonnee en niet meer afhankelijk zijn van een traditionele bank.

Vergeet ook niet dat ongeveer 30% van de mensen op de wereld helemaal geen bankrekening heeft. Een bitcoin wallet is natuurlijk heel toegankelijk en een telefoon hebben ze in die landen ook zowat allemaal.

Dus..

Ben razend benieuwd naar de ontwikkelingen van cryptocurrency.

Leuk forum overigens!

@Bitwise goed onderbouwd antwoord +1